A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vona Gáborék kivennék a pártérdekeket az önkormányzatokból

Online népszavazást indít a Második Reformkor a pártmentes önkormányzatiság témájában – jelentette be Vona Gábor pártelnök és Pekárné Farkas Emese alelnök szerdai sajtótájékoztatójukon.

A Második Reformkor (2RK) elnöke elmondta: az elmúlt időszakban az országjárásuk során azt tapasztalták, hogy az emberek „felkapják a fejüket” a pártmentes önkormányzatiság témájára, beszélni akarnak róla. Hozzátette, szerinte éppen ezért megéri erről a kérdésről szélesebb társadalmi vitát folytatni, és a témában online népszavazást tartani.

Nem véletlen, hogy a Második Reformkor kilenc fő ügye közé tartozik az online népszavazás. Vona Gábor elmondta:

a konkrét javaslatuk az, hogy egy évben legalább egyszer online népszavazást kellene tartani, és a kormány, az ellenzék, valamint a civil szféra is feltehetné a saját kérdését (azaz három kérdésre válaszolhatnának az online népszavazáson résztvevők).

Pekárné Farkas Emese alelnök elmondta: azért fontos a pártmentes önkormányzatiság ügyében online népszavazást indítani, mert mindenkit érint, és a pártmentesség elősegítené az érdemi képviseletet az önkormányzatokban.

A 2RK szerint a pártlojalitás és az ebből következő érdekkonfliktusok sokat tudnak rombolni az önkormányzatok működésén, ezért szeretnék „kivenni a képletből” ezt a problémát. Pekárné Farkas Emese kifejtette: nincs olyan tevékenység, amit a helyi civil szervezetek ne tudnának elvégezni a pártok helyett, amelyek azonban csak keveset tudnak hozzátenni az önkormányzatisághoz.

Vona Gábor közölte: december 11. és 16. között zajlik majd az online népszavazásuk a pártmentes önkormányzatiságról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések