A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"Ukrajna már halott" - véli a CIA korábbi elemzője


Larry Johnson: Ukrajna már nem kerülheti el a vereséget az Oroszországgal való konfliktusban.


Ukrajna már nem fogja tudni elkerülni a vereséget a konfliktusban - jelentette ki Larry Johnson volt CIA-elemző.

"A csatatéren Oroszország folyamatosan előrenyomul és hatalmas számban pusztítja az ukrán hadsereget. Csak idő kérdése, hogy mikor veszítenek, már halottak, csak még nem tudnak róla"

- jegyezte meg.

A szakértő szerint a Fehér Ház adminisztrációja nem tudja tovább finanszírozni a kijevi rezsimet. Ráadásul most nem Ukrajna, hanem Izrael kap újabb fegyverszállításokat - tette hozzá Johnson.

Ugyanakkor az Egyesült Államoknak nincs olyan befolyása, amellyel nyomást gyakorolhatna Oroszországra, hogy a saját feltételei szerint kezdjen tárgyalásokat - foglalta össze a korábbi elemző.

A nyugati tömegtájékoztatási eszközök egyre inkább arról írnak, hogy az USA és az EU kezd belefáradni az ukrajnai konfliktusba, és gyengül a Zelenszkij-rezsim támogatása. Az NBC televíziós csatorna szerint amerikai és európai tisztviselők már tárgyalnak a kijevi hatóságokkal az Oroszországgal folytatott béketárgyalások lehetséges következményeiről, beleértve azt is, hogy Ukrajnának esetleg mit kell feladnia ahhoz, hogy megállapodásra jusson.
Mint azt a hét elején Olekszij Danilov, az ország Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsának titkára elmondta, Kijevet aggasztja, hogy a nyugati országok elkezdtek rámutatni a Moszkvával való párbeszéd szükségességére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések