A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újra harckocsikat gyárthat a Rába

A török Nurol Makinával létrehozandó vegyesvállalat katonai járművek összeszerelését végezné, a lehető legmagasabb hazai hozzáadott értékkel és magyar beszállítói tartalommal, elsősorban a Magyar Honvédség számára.

Egyetértési megállapodást írt alá kedden a Rába Holding a nemzetközi viszonylatban is jelentős török hadiipari vállalattal, a Nurol Makinával, amelynek keretében megvizsgálják egy vegyesvállalat létrehozásának lehetőségét kooperációs gyártási együttműködés céljával – közölte a magyar járműipari cég.

Az egyetértési megállapodás és a tervezett együttműködés részese a Rába részvénytöbbségét birtokló állami tulajdonban álló N7 Holding és a Nurol Makina magyarországi leányvállalata is.

Az egyetértési megállapodást a Honvédelmi Minisztérium támogató ellenjegyzésével látta el.

A Rába stratégiájába illeszkedő egyetértési megállapodás rendelkezései szerint a vegyesvállalat – a Rába speciális szerelési, gyártási és vizsgálati kompetenciáira építve – katonai járművek összeszerelését végezné a lehető legmagasabb hazai hozzáadott értékkel és magyar beszállítói tartalommal, elsősorban a Magyar Honvédség számára.
Mint ismert, a Rába évtizedes tapasztalatokkal és kiépített nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik a különleges rendeltetésű, honvédelmi felhasználású járművek gyártása területén. Ezzel az együttműködéssel a Rába ismét a magyar honvédelem szolgálatába állhat.

A hírre közel 3 százalékos pluszba kerültek a Rába-parti társaság részvényei.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések