A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mecsetet szeretne a muszlim lakosság Olaszországban

Az egyre nagyobb migrációs nyomás következtében megnőtt az igény a mecsetek építésére Olaszországban. A Lega párt tiltakozik, szerintük ezeken a helyeken több radikális imám van. Arra is figyelmeztetnek, hogy így megnőhet a terrorizmus veszélye.

Nem csak muszlim, hanem egyre több olasz ember is részt vesz az utóbbi hetek palesztinpárti tüntetésein Olaszországban. Sok nő is kinyilvánítja szimpátiáját az arab állam mellett. Mindezt úgy, hogy a Hamász nem ismeri el a nők jogait. Előírja a burka és a hidzsáb viselését és bevett gyakorlatnak tartja a kiskorú lányok kiházasítását.

A Matteo Salvini vezette Liga több politikusa azonban nyíltan kiáll a nők jogai mellett, és bírálja a muszlim közösségeket.

Milánóban hozzávetőleg 20 imahelyet tartunk számon, amelyek nagy része engedély nélkül működik. Ezeken a helyeken több radikális imám van. A város több, engedély nélküli mecset bezárására tett ígéretet, mégis többet legalizált.

Nincs kontroll, a terrorizmus veszélyét nem becsülhetjük alá

– mondta Silvia Sardone, a Liga képviselője, aki családjával együtt rendőri védelem alatt áll.

Az Olaszországban élő muzulmánok ráadásul úgy gondolják még több mecsetre lenne szükség, mert szerintük kevés az imádságra kijelölt hely. A probléma nemcsak az északi, arabok által sűrűbben lakott településeken tapasztalható, hanem a fővárosban is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések