A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sütőtökkel sült, kakukkfüves csirkecomb: a hús omlós, a bőre ropogós


A mézes pác és a kakukkfű feldobja a csirkecombokat és a sütőtököt is, ráadásul enyhén karamellizálódnak sütés közben.


Ősszel és télen a sütőtököt számtalan módon becsempészheted a konyhába. Levesként, főfogások mellé köretként is kiváló, sőt süteményeket is megbolondíthatsz vele. A csirkecombok mellé ugyancsak tökéletes lehet. Mézzel, fűszerekkel még különlegesebbé teheted az ételt.

Hozzávalók

👉 8 db csirkecomb
👉 1 kisebb sütőtök
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 4 ág kakukkfű
👉 2 evőkannál méz
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, majd sózd és borsozd mindkét oldalukat.

A sütőtököt vágd fel ízlés szerint, majd helyezd a csirkével együtt egy zsiradékkal kikent tepsibe. Az olívaolajat keverd össze mézzel, átpréselt fokhagymával, csorgasd a sütőtökre és kend a csirkére. Tegyél rájuk kakukkfüvet.

Told a tepsit előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 40-45 percig, amíg a hús belül puha, kívül ropogós nem lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések