Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőben sült, sonkás, paradicsomos csirkemell: így nem szárad ki a hús


A sütőben sült csirkemell paradicsommal, sonkával és némi extrával kiváló főfogás, ráadásul gyorsan elkészül.


A csirkemell rengeteg változatban kerülhet az asztalra, rántva, egyszerűen megsütve, bevagdosva, de akár meg is töltheted. Friss vagy aszalt paradicsommal is feldobhatod, sőt mindkettőt is használhatod a sonka mellé tölteléknek. Hogy ne száradjon ki, kend be a csirkemellet fokhagymás olívaolajjal. A tetejéről pedig nem hiányozhat a sajt.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 db csirkemellfilé
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 4 szelet sonka
👉 8 db aszalt paradicsom
👉 4 teáskanál pesto
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 db paradicsom
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellfiléket vágd be hosszában, de arra ügyelj, hogy ne vágd át teljesen. Nyisd szét a húst a vágás mentén, majd sózd, borsozd ízlés szerint. Töltsd meg a zsebeket egy-egy teáskanál pestóval, egy szelet sonkával és a kétféle paradicsommal.

Rakd a csirkemelleket zsiradékkal kikent tepsibe. Az olajat keverd össze zúzott fokhagymával, és kend meg vele a húsokat. A tetejüket szórd meg reszelt sajttal. A csirkemellek alá önts kevés vizet, és fóliázd le a tepsit. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35-45 perc alatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések