A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Stoltenberg: Ukrajna visszafoglalta a megszállt területei felét


A NATO-főtitkár szerint az ország „szuverén, független nemzetként győzedelmeskedett”.

A NATO-főtitkár szerint az ország „szuverén, független nemzetként győzedelmeskedett”.

A gázai humanitárius szünet meghosszabbítására szólított fel hétfőn Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, mert szerinte ez teszi lehetővé, hogy a térségben élő emberek megkapják a számukra égetően szükséges segélyt, és még több túsz kiszabadulhasson. Brüsszeli sajtótájékoztatóján a norvég politikus üdvözölte, hogy a Hamász és Izrael közötti megállapodás több túsz elengedéséhez vezetett.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatban elmondta, hogy a szövetség tagállamainak külügyminiszterei kedden egyeztetést folytatnak a helyzetről.

Oroszország visszahozta a háborút Európába.
Kibertámadásokkal, dezinformációval, energetikai és migrációs zsarolással destabilizálni igyekszik demokráciáinkat” – mutatott rá.

Felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt hetekben Moszkva migránsokat szállított a finn határra, emiatt le kellett zárni átkelőhelyeket. Hangsúlyozta, hogy a NATO szolidaritást vállal új tagállamával, Finnországgal, és üdvözölte, hogy az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség (Frontex) segít megerősíteni a finn határokat.

Stoltenberg elképesztő kijelentést tett
Stoltenberg elmondta továbbá, hogy a NATO megerősíti Ukrajna hosszú távú támogatását,
és a szövetségesek egyetértenek abban, hogy az ország a szervezet tagja lesz. „Ukrajna visszafoglalta az Oroszország által elfoglalt területek 50 százalékát.

Szuverén, független nemzetként győzedelmeskedett.
Eközben Oroszország politikailag, gazdaságilag és katonailag is gyengébb lett” – hangoztatta.

Kínával kapcsolatban Stoltenberg hangsúlyozta: a távol-keleti ország nem ellenfél, a Pekinggel való párbeszédet pedig fenn kell tartani, sok területen  például éghajlati és fegyverzetellenőrzési kérdésekben – együtt kell vele működni. Rámutatott azonban, hogy néhány kínai kormányzati intézkedés kihívást jelent a szövetségesek biztonságára nézve, és a NATO-nak együtt kell dolgoznia a válaszlépéseken.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések