A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A csatatérállamokban is Trump vezet a közvéleménykutatások szerint


Egyre rosszabbak Joe Biden mutatói az amerikai közvélemény-kutatásokon.

Novemberben tucatnyi különböző felmérés is készült, amelyek szinte kivétel nélkül azt mutatták ki, hogy egyre rosszabbul áll az amerikai elnök Donald Trumppal szemben. Miközben Biden támogatottsága a mélypont közelében van, Trump régóta nem volt ilyen népszerű, és jelen állás szerint nagyon jó esélye lehet a visszatérésre 2024-ben. 

A Politico című lap amerikai kiadása most arról számolt be, miszerint novemberben 13 különböző közvélemény-kutatás készült, és

a 13-ból 11 felmérés azt mutatta ki, hogy Joe Biden támogatottsága romlott az utóbbi időben. 

A mostani felmérésből az a kép rajzolódik ki, hogy Joe Biden elnök népszerűségi mutatója elnöksége legalacsonyabb szintjére, 40 száazlékra csökkent, mivel a szavazók nagy többsége nem helyesli a külpolitikai irányvonalat, és az amerikai gazdaság állapotát sem tartja jónak.

Az Emerson kutatása szerint Trump 47, míg Biden a szavazatok 43 százalékát kapná. A Morning Consult adatai alapján Trump 44, míg Biden 41 százalékot kapna. A Reuters/Ipsos közvélemény-kutatása alapján pedig Trump 51, míg a jelenlegi demokrata elnök 49 százalékot kapna.

Az amerikai választás rendszer sajátossága miatt azonban a már fent említett csatatérállamokban dőlhet el az Egyesült Államok jövője 2024-ben, ahol hatból ötben jelentős előnnyel vezet Trump.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések