A tőkehallal sült tepsis krumpli kalóriaszegény, egészséges, és egy tányér soha nem elég belőle.
Ha szereted a halas fogásokat, ez a tőkehallal sült tepsis krumpli garantáltan el fogja nyerni a tetszésedet. A fagyasztott tőkehal kezelése rendkívül egyszerű, mivel nem kell tisztítani, szálkázni vagy irdalni, egyszerűen csak elkészítés előtt néhány órával vedd ki a hűtőből, és hagyd, hogy felolvadjon.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg krumpli
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 4 nagyobb tőkehalfilé
👉 3 dl tejszín
👉 2 teáskanál oregánó
👉 1 hagyma
👉 1 tojás
👉 1 evőkanál citromlé
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A halat vedd ki a mélyhűtőből, és hagyd kiolvadni. Ha sietsz, mikróban is felolvaszthatod. A felolvadt halszeletek mindkét oldalát szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, oregánóval, és egy kevés citromlével. A krumplit héjában főzd elő nagyjából fél óra alatt. Ha kész, tedd hideg vízbe, hogy kihűljön. Ha már kézbe tudod venni, hámozd meg és karikázd fel. A hagymát cikkezd fel.
A felkarikázott krumpli felét egyengesd el egy kivajazott tepsiben. Sózd meg a szeleteket, helyezd el rajtuk a halat, fedd be a hagymával, majd erre jöhet a krumpli másik fele. Sózd meg ezt is. A tejszínt keverd el a tojással, és öntsd le vele a krumplit. Szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Negyedóra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és további öt-tíz perc alatt süsd a sajtot ropogósra.
0 Megjegyzések