Izgalmas vasárnapi ebéd a gombával töltött rántott csirkemell, amelyet akár ünnepi alkalmakon is bátran felszolgálhatsz.
Készítsd el a rántott csirkemellet sajttal és gombával töltve! Ez a fogás a cordon bleau-höz hasonlóan készül, csak a töltelék más egy kicsit. A gomba vajon pirítva lesz a legfinomabb: ha kicsit többet készítesz belőle, köretként is nagyon jól megállja a helyét. Ha a hússzeleteket bundázás előtt kicsit megfőzöd, kevesebb olajat fognak magukba szívni.
Hozzávalók 4 személyre
👉 80 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg gomba
👉 8 szelet mozzarella
👉 5 dkg vaj
👉 1 hagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 kevés olaj
A panírhoz:
👉 8 evőkanál zsemlemorzsa
👉 5 evőkanál liszt
👉 3 tojás
👉 bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
Először a húst készítsd elő. A csirkemellet vágd négy nagy darabba. Középen vágd be mindegyik darabot úgy, hogy ki tudd nyitni, mint egy könyvet. Klopfold ki, sózd meg, majd tekerd fel, és csavard szorosan olajjal megkent alufóliába. Az így kapott kis csomagokat forró vízben főzd elő tíz perc alatt, utána hagyd kihűlni.
Közben készítsd el a tölteléket. A vajat olvaszd fel, és futtasd meg rajta a felaprított hagymát. Közben a gombát is szeleteld fel. A puha hagymához add hozzá a zúzott fokhagymát és a gombát. Szórd meg sóval és borssal, és lefedve párold a gombát puhára. Ez nagyjából tíz perc.
A kihűlt hússzeleteket nyisd ki. Tegyél mindegyik darabba két-két szelet mozzarellát, oszd el bennük a tölteléket. Szorosan tekerd fel, és rögzítsd őket hústűvel vagy fogpiszkálóval. A szokásos módon panírozd be őket először lisztbe, utána tojásba, majd zsemlemorzsába forgatva. Bő, forró olajban nagyjából hat perc alatt süsd a darabokat aranyszínűre.
0 Megjegyzések