Ha sütőben készíted a kijevi csirkemellet, kevésbé szívja meg magát olajjal, így a gyomornak is jót tesz.
Sütőben készítve is nagyon finom, ropogós lehet a kijevi csirkemell. A göngyölt hús lelke a fűszeres vaj, amelyet nem kell különösebben túlgondolni: friss petrezselyem és egy csipet szerecsendió éppen eléggé izgalmassá varázsolja. A panírozott húsok sokféle változatban készíthetők el: kattints erre a válogatásra a legjobb receptekért!
Hozzávalók
A csirkéhez:
👉 4 nagy szelet csirkemell
👉 só
👉 bors
A fűszervajhoz:
👉 15 dkg vaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 csipet szerecsendió
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
A panírozáshoz:
👉 6 evőkanál liszt
👉 6 evőkanál zsemlemorzsa
👉 3 tojás
👉 kevés olaj
Elkészítés:
A
vajat elkészítés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy jól
formázható állaga legyen. A csirkemellszeleteket enyhén klopfold ki,
hogy mindenhol egyforma vastagságúak legyenek. Szórd meg mindkét
oldalukat sóval és borssal, és hagyd őket állni fél órát. A vajat keverd
el a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, az apróra vágott friss
petrezselyemmel, a sóval és a borssal. Töltsd meg vele a csirkemelleket
úgy, hogy fel tudd őket tekerni. Az így kapott göngyölegek két végét
tűzd meg fogpiszkálóval vagy hústűvel.
Egy tányérba öntsd a
lisztet, a másikban verd fel a tojást villával, a harmadikba adagold
bele a zsemlemorzsát. A megtöltött húsokat a szokásos módon panírozd be.
Érdemes duplán panírozni, először lisztbe, utána tojásba, majd újra
lisztbe és tojásba, utoljára zsemlemorzsába forgatni őket. Így
biztosabban megáll majd rajtuk a bunda. A bepanírozott hússzeleteket
fektesd egymás mellé egy tálba. Locsold meg őket egy kevés olajjal, és
told 180 fokos sütőbe fél órára.
0 Megjegyzések