Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós kijevi csirkemell sütőben készítve: így nem folyik ki belőle a fűszeres vaj


Ha sütőben készíted a kijevi csirkemellet, kevésbé szívja meg magát olajjal, így a gyomornak is jót tesz.

Sütőben készítve is nagyon finom, ropogós lehet a kijevi csirkemell. A göngyölt hús lelke a fűszeres vaj, amelyet nem kell különösebben túlgondolni: friss petrezselyem és egy csipet szerecsendió éppen eléggé izgalmassá varázsolja. A panírozott húsok sokféle változatban készíthetők el: kattints erre a válogatásra a legjobb receptekért!

Hozzávalók

A csirkéhez:
👉 4 nagy szelet csirkemell
👉 só
👉 bors

A fűszervajhoz:
👉 15 dkg vaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 csipet szerecsendió
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

A panírozáshoz:
👉 6 evőkanál liszt
👉 6 evőkanál zsemlemorzsa
👉 3 tojás
👉 kevés olaj

Elkészítés:

A vajat elkészítés előtt egy órával vedd ki a hűtőből, hogy jól formázható állaga legyen. A csirkemellszeleteket enyhén klopfold ki, hogy mindenhol egyforma vastagságúak legyenek. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, és hagyd őket állni fél órát. A vajat keverd el a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, az apróra vágott friss petrezselyemmel, a sóval és a borssal. Töltsd meg vele a csirkemelleket úgy, hogy fel tudd őket tekerni. Az így kapott göngyölegek két végét tűzd meg fogpiszkálóval vagy hústűvel.

Egy tányérba öntsd a lisztet, a másikban verd fel a tojást villával, a harmadikba adagold bele a zsemlemorzsát. A megtöltött húsokat a szokásos módon panírozd be. Érdemes duplán panírozni, először lisztbe, utána tojásba, majd újra lisztbe és tojásba, utoljára zsemlemorzsába forgatni őket. Így biztosabban megáll majd rajtuk a bunda. A bepanírozott hússzeleteket fektesd egymás mellé egy tálba. Locsold meg őket egy kevés olajjal, és told 180 fokos sütőbe fél órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések