A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: a Nyugat provokációkhoz folyamodhat, mert a szankcióik nem működnek


Vlagyimir Putyin egy gazdasági kérdésekkel foglalkozó találkozón nem zárta ki a Nyugat újabb szabotázs akcióit az Oroszország elleni szankciók sikertelensége miatt.

“Emlékszünk arra, ami az Északi Áramlattal történt, nem szabad kizárni az olyan provokációkat, mint amikor nemrég Oroszországot vádolták meg a Finnország és Észtország közötti gázvezeték megrongálásával. Ez önmagában semmi, az ottani mennyiségek elenyészőek, de mégis, mint olyan tényt, amelyet fel lehet használni arra, hogy kárt okozzanak nekünk, nos, az ilyen dolgokat természetesen fel lehet használni ellenünk” – mondta az elnök.

Az államfő sürgette, hogy előre számoljanak az ilyen kockázatokkal, és proaktívan reagáljanak rájuk. Ugyanakkor Oroszországnak fel kell készülnie a szankciókkal szembeni fokozott nyomásra.

“Az elmúlt években ők, az úgynevezett partnereink már számtalan szankciócsomagot fogadtak el. Őket magukat már gyakorlatilag összezavarták ezek a szankciók. Megpróbáltak büntetni minket, és végül, mint látjuk – ez nagyon nyilvánvaló dolog, a statisztikákból is látható -, a saját gazdaságukat, a saját munkahelyeiket sújtották” – mondta Putyin.

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy a külföldiek maguk is összezavarodtak a Moszkva elleni korlátozásoktól, és fantáziájukban az abszurditásig jutnak, betiltva a csavarhúzók és gombostűk behozatalát. Beszélt a nyugati áruk országba történő behozatalának tilalmáról is.

“Minél kevesebb a szemét, talán még jobb is. Kevesebb az esélye annak, hogy ágyi poloskákat exportálnak hozzánk az európai nagyvárosokból” – mondta az államfő.

Az orosz elnök itt arra utalt, hogy a francia titkosszolgálat szerint Oroszországnak köze van a Franciaországon végigsöprő ágyi poloska invázió miatt kialakult pánikért.

Putyin többször hangsúlyozta, hogy az Oroszország megfékezésére és gyengítésére irányuló politika az Egyesült Államok és az Európai Unió hosszú távú stratégiája, a szankciók pedig komoly csapást mértek az egész világgazdaságra.

Ugyanakkor, mint az elnök rámutatott, Oroszország sikeresen leküzdi a korlátozó intézkedések következményeit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések