A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elon Musk: Soros György a társadalom szétverésére törekszik


Soros György, az amerikai Demokrata Párt prominens adományozója gyakorlatilag a társadalom szétverésére törekszik – állította Elon Musk, a SpaceX tulajdonosa a Joe Rogan keddi podcastjában. Musk a liberális magyar származású milliárdost azzal vádolta, hogy gyakorlatilag “megváltoztatja a törvényeket” azzal, hogy gondoskodik arról, hogy azokat ne hajtsák végre.

“Olyan dolgokat tesz, amelyek erodálják a civilizáció szövetét” – mondta Musk, kifejtve, hogy a jelenlegi törvénytelenség, amely olyan amerikai városokat sújt, mint San Francisco és Los Angeles, annak az eredménye, hogy Soros olyan progresszív kerületi ügyészeket támogat, akik “nem hajlandóak büntetőeljárást indítani a bűncselekmények ellen”.

Musk megjegyezte, hogy a milliárdos “más országokban is erőlteti ezeket a dolgokat”.

A Musk által említett városokban az elmúlt években jelentősen megugrott a bűnözési ráta, amit sokan az olyan progresszív ügyészek megválasztásának tulajdonítanak, mint a San Franciscó-i Chesa Boudin. Tavaly Boudint egy visszahívásos választáson leváltották hivatalából, miután azzal a váddal szembesült, hogy túlságosan elnéző a bűnözőkkel szemben.

“Soros rájött, hogy valójában nem kell megváltoztatni a törvényeket, csak a végrehajtásukat kell megváltoztatni. Ha senki sem akarja végrehajtani a törvényt, vagy a törvényeket eltérően hajtják végre, az olyan, mintha megváltoztatnák a törvényeket” – vélte Musk.

Az X (korábban Twitter) tulajdonosa a továbbiakban azt állította, hogy annak ellenére, hogy a 93 éves Soros “elég öreg” és “alapvetően egy kicsit szenilis”, mégis “nagyon okos” és nagyon jó az arbitrázsban, kitalálta, hogy a legnagyobb “értéket a pénzért” a helyi versenyek támogatása jelenti, nem pedig az olyan országos választási kampányoké, mint a szenátusi vagy elnöki kampányoké.

Musk még májusban az X-Men sorozatból ismert képregény főgonosz Magnetóhoz hasonlította Sorost, és azt állította, hogy tévedés azt feltételezni, hogy a magyar üzletembernek jó szándékai vannak.

A hónap elején az orosz főügyészség “nemkívánatosnak” minősítette a Soros által finanszírozott Közép-európai Egyetemet (CEU), amiért az megpróbálta lejáratni Oroszország politikai vezetését és elferdíteni a történelmet.

Az “úgynevezett oktatási célú nemzetközi nem kormányzati szervezet” számos olyan programot folytat, amelyek “szándékosan leértékelik és elferdítik az orosz állam történelmét, lekicsinylik a kiemelkedő orosz tudósok, írók és kulturális személyiségek érdemeit, és olyan áltudományos állításokat népszerűsítenek, amelyek szerint Oroszország a felelős a világ összes kataklizmájáért, ami nyilvánvalóan nem igaz” – áll a főügyészség közleményében.

Más, Soroshoz kötődő civil szervezeteket is betiltottak, mint “nemkívánatos” szervezeteket Oroszországban, amely többször is azzal vádolta a pénzembert, hogy megpróbál beavatkozni belügyeibe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések