A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Putyin: a NATO a saját doktrínáit megsértve igyekszik túllépni földrajzi határain

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint a NATO arra törekszik, hogy kiterjessze földrajzi határait, beleértve Ázsiát is.

“Figyeljük egyes országok azon törekvéseit, hogy kiterjesszék befolyási övezetüket. Mi több, az Észak-atlanti Szövetség, furcsa módon, saját doktrinális dokumentumait megsértve, megpróbál túllépni működésének földrajzi határain” – mondta az orosz elnök a kínai Központi Katonai Bizottság alelnökével, Csang Jo-hsziával folytatott találkozóján.

Az orosz államfő véleménye szerint “az Egyesült Államok minden szövetségesét még jobban belerángatja az ázsiai-csendes-óceáni térségben kialakult feszült helyzet megrendezésébe azzal, hogy megpróbál ott új katonai és politikai szövetségeket létrehozni, többek között a regionális nemzetekkel”.

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államokat “itt saját önző érdekei vezérlik”.

Putyin kijelentette, hogy Moszkva és Peking mérsékli válaszlépéseit Washington azon kísérleteire, hogy katonai és politikai blokkokat hozzon létre Ázsiában.

“Látjuk mindezt, és barátainkkal együtt – köztük mindenekelőtt a Kínai Népköztársasággal – nyugodtan és kiegyensúlyozottan reagálunk, megerősítjük védelmi képességeinket, többek között közös haditengerészeti és légi gyakorlatok révén” – biztosította az orosz elnök.

“Együttműködésünk szintje folyamatosan emelkedik” – jelentette ki Putyin.

Az orosz elnök meg van győződve arról, hogy a kínai Központi Katonai Bizottság alelnöke és az orosz védelmi minisztérium közötti konzultációk “hasznosak lesznek, és mindenképpen hozzájárulnak az együttműködés fokozásához ezen az országaink számára kulcsfontosságú területen”.

Korábban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tárgyalt Csang Jo-hsziával. Sojgu rámutatott, hogy a kétoldalú katonai kapcsolatok folyamatosan fejlődnek, de ez az együttműködés nem irányul harmadik országok ellen, és kizárólag egymás érdekeinek kielégítése érdekében történik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések