A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pufi madagaszkári palacsinta élesztős tésztából: sós és édes változatban is készülhet


A madagaszkári palacsinta élesztős tésztából készül, különleges eljárással, aminek köszönhetően teljesen laktóz- és gluténmentes.


A madagaszkári palacsinta, vagy más néven a mofo gasy egészen különleges módon készül. Az alapja házilag készített rizsliszt, ezenkívül szükséged lesz még hozzá kókuszreszelékre és szárított élesztőre. Az így kapott tésztát kelesztés után a palacsintához vagy a fánkhoz hasonlóan olajban kell kisütni. Az adagok kimérésére egy 2 decis bögrét használj.

Hozzávalók

👉 1 bögre rizs
👉 1 bögre kókusztej
👉 1 teáskanál szárított élesztő
👉 1 csipet só
👉 0.5 teáskanál kardamom
👉 0.25 bögre kókuszreszelék
👉 0.25 bögre cukor
👉 kókuszolaj a sütéshez

A tálaláshoz:
👉 méz
👉 gyümölcsök

Elkészítés:

A rizst folyó víz alatt öblítsd le addig, amíg a víz alatta teljesen tiszta nem lesz. Ez nagyjából egy perc. Az így átöblített rizst tedd egy tálba. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és áztasd legalább egy órát, vagy akár egy egész éjszakát. Áztatás után a rizst öblítsd le, és tedd egy turmixgépbe. Add hozzá a kókusztejet, a kókuszreszeléket, az élesztőt, a sót és a kardamomot.

Ha sós változatban készíted, elég egy teáskanálnyi cukor hozzá, ha édesen, jöhet az egész megadott adag. Jól turmixold össze az egészet, majd öntsd egy tálba. Letakarva, meleg helyen keleszd egy órát. Amikor kétszeresére nőtt, egy serpenyőben melegíts kókuszolajat. A tésztából evőkanállal szaggass adagokat az olajba, és oldalanként egy-két perc alatt süsd pirosra. Tálald mézzel és gyümölcsökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések