A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pirosra sült, szaftos sertésoldalas: lassan sütve az igazi


A szép pirosra sült oldalas lassan készül, úgy lesz a hús omlós és szaftos. A sült bármilyen körettel kínálva jólesik.


A sertésoldalas minden évszakban kiváló, nyáron grillezni érdemes, mellé pedig szezonális zöldségeket kínálhatsz, télen pedig a sütőben készítheted el.

Hozzávalók

👉 1 kg oldalas
👉 só és bors ízlés szerint
👉 1 tk cayenne-bors
👉 1 tk római kömény
👉 4 gerezd zúzott fokhagyma
👉 másfél dl víz
👉 kevés olaj

Elkészítés:

Az oldalast a csont mentén daraboljuk fel, de egészben is hagyhatjuk. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, Cayenne-borssal, római köménnyel és zúzott fokhagymával.

A tepsibe helyezett hús alá öntsünk vizet, és kevés olajat is locsoljunk rá. Ezután toljuk 130-140 fokos sütőbe és 140-150 perc alatt süssük szép pirosra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések