A szép pirosra sült oldalas lassan készül, úgy lesz a hús omlós és szaftos. A sült bármilyen körettel kínálva jólesik.
A sertésoldalas minden évszakban kiváló, nyáron grillezni érdemes, mellé pedig szezonális zöldségeket kínálhatsz, télen pedig a sütőben készítheted el.
Hozzávalók
👉 1 kg oldalas
👉 só és bors ízlés szerint
👉 1 tk cayenne-bors
👉 1 tk római kömény
👉 4 gerezd zúzott fokhagyma
👉 másfél dl víz
👉 kevés olaj
Elkészítés:
Az oldalast a csont mentén daraboljuk fel, de egészben is hagyhatjuk. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, Cayenne-borssal, római köménnyel és zúzott fokhagymával.
A tepsibe helyezett hús alá öntsünk vizet, és kevés olajat is locsoljunk rá. Ezután toljuk 130-140 fokos sütőbe és 140-150 perc alatt süssük szép pirosra.
0 Megjegyzések