A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pintér Sándor: volt halálos lövés a magyar-szerb határon, de a magyar rendőr szabályosan használta fegyverét

Pintér Sándor belügyminisztert hallgatta meg a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága kedden.

Pintér elmondta, hogy nehéz „de eredményes éven van túl a Belügyminisztérium. Rendkívüli év volt, hisz a határaink mentén háború van, így az ukrán-orosz háború is befolyásolja az ország rendvédelmi helyzetét”.

Pintér Sándor arról is beszélt, Ukrajnából 545 ezer, a háború elől menekülő ember jött Magyarországra, Románián keresztül pedig 697 ezer. De nem csak az ukrán határszakaszon, hanem a magyar-szerb határszakaszon is „rendkívüli volt” a helyzet a migráció miatt. Pintér szerint a határvadászok „bizonyították a hozzájuk fűzött reményeket”, határvadászból egyébként 1200 van.

Kósa Lajos, bizottsági elnök megjegyzésére Pintér Sándor arról beszélt, hogy Magyarországon nem lesz bandák (értsd: migránsbandák) közti lövöldözés. Pintér ezután arról beszélt, hogy a magyar rendőr a saját elhatározásából tudja használni a fegyverét, a szabályok betartásával – például, ha megtámadják, vagy ha erős a támadás”.

Pintér szerint volt is példa fegyverhasználatra a határon, sőt, volt, hogy az halállal végződött.

De a belügyminiszter szerint egy elmarasztalást sem kaptak emiatt a rendőrök, mert “mindent szabályosan csináltak”. Pintér azt is mondta, hogy ő maga a pártjával a határőrség visszaállítását szorgalmazná.

A palesztinpárti tüntetés megtartásának elutasításáról azt mondta Pintér: jó hogy ilyen nem volt Magyarországon. Pintér szerint a témában “mindenki, kicsit korlátozottan, de elmondhatja a véleményét”. Ugyanakkor ő nem akarja, hogy “ilyen jellegű demonstrációban Magyarországon magyar állampolgárok megsérüljenek.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések