A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az EP jelentéstevője szerint "sokat romlott a helyzet" Magyarországon a gyermekvédelmi törvények miatt

Gwendoline Delbos-Corfield szerint a homoszexualitást ábrázoló könyvek lefóliázása és L. Simon László menesztése a Nemzeti Múzeum éléről is aggasztó.

Az Európai Parlament jelentéstevője szerint az elmúlt hónapokban sokat romlott a helyzet Magyarországon, hiszen a melegellenes jogszabályokat alkalmazni kezdték, és ez aggodalomra ad okot. Gwendoline Delbos-Corfield erről egy Brüsszelben tartott tartott sajtóbeszélgetésen osztotta meg gondolatait a Tanácsban Magyarország ügyében tartandó szerdai eszmecsere előtt.

Magyarországon egyre rosszabb a helyzet és nagyon aggódunk az elmúlt hónapok fejleményei miatt.

Szerinte ez egyértelműen a pedofilellenesnek hívott, de valójában LGBTI-ellenes törvény alkalmazása miatt van. Gwendoline Delbos-Corfield itt két példát említett. Egyrészt azt, hogy könyvesboltokban lefóliázták a homoszexualitást ábrázoló könyveket. Másrészt pedig a Nemzeti Múzeum vezetőjének, L. Simon Lászlónak a menesztését hozta fel. Őt azért rúgták ki a posztjáról, mert a Nemzetközi Sajtófotó Kiállítás meleg párokat ábrázoló képeit fiatalkorúak is megnézhették, és ez ügyben a Mi Hazánk képviselőjének tiltakozása után sem tett lépéseket.

A francia EP-képviselő szerint a következő hónapokban tovább romolhat a magyarországi demokrácia helyzete a szuverenitásvédelmi törvény elfogadásával, ami korlátozhatja a civil szervezetek mozgásterét, mert például tilthatja egyes szervezetek kampányait a népszavazások kampányában. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések