Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pihe-puha kakaós csiga gazdag töltelékkel: így lesz a legfinomabb a kelt tészta


Ezzel a módszerrel elképesztően finom, telt lesz a kakaós csiga tésztája.


Ellenállhatatlan lesz a kakaós csiga, ha vajas kelt tésztából készíted. A tölteléket lecserélheted fahéjra, Nutellára vagy akár pizzakrémre is, ha ahhoz van kedved. Figyelj oda, hogy ne süsd túl a csigákat, ki ne száradjanak: viszonylag rövid idő elég nekik ahhoz, hogy tökéletesen megpuhuljanak a sütőben.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:
👉 32.5 dkg liszt
👉 3 dkg vaj
👉 1.5 dl tej
👉 1.5 evőkanál cukor
👉 1.5 dkg élesztő
👉 1 tojás

A töltelékhez:
👉 2 dkg olvasztott vaj
👉 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 2 evőkanál porcukor

A kenéshez:
👉 2.5 dkg olvasztott vaj

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg. Keverd el egy evőkanál liszttel, fél evőkanál cukorral, a villával felvert tojással, majd morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel.

A maradék lisztet szitáld át, és morzsold el a felkockázott puha vajjal. Add hozzá a maradék egy evőkanál cukrot és a felfuttatott élesztőt. Dolgozd jól ki, majd takard le, és egy óra alatt keleszd a kétszeresére.

A töltelékhez való kakaót keverd el a porcukorral. A vajat olvaszd fel. A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki, kend meg olvasztott vajjal, szórd meg a cukros kakaóval, és tekerd fel. Éles késsel szeleteld fel, az így kapott csigákat pedig sorakoztasd fel sütőpapírral kibélelt tepsiben. Takard le, és keleszd őket további húsz percig.

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A másodszori kelesztés után a csigák tetejét is kend meg olvasztott vajjal, és told őket a sütőbe 15 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések