Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Paprikás csirke sütőben készítve: a sűrű szaftot nagyon jó tunkolni


A kedvenc paprikás csirkéd akár sütőben készítve is mesésen finom lesz.


Gondoltad volna, hogy a paprikás csirke akár sütőben is készülhet? Ez a változat vajas alappal indít, a sűrű szaftról pedig paradicsomkonzerv gondoskodik. Bár nem kifejezetten magyar fűszer, jót tesz neki egy kevés Cayenne-bors, ami épp megfelelően, enyhén csípőssé varázsolja.

Hozzávalók 4 személyre

👉 80 dkg csirkemellfilé
👉 45 dkg hámozottparadicsom-konzerv
👉 10 dkg tejföl
👉 2 evőkanál sertészsír
👉 1 hagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 csapott evőkanál liszt
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 kávéskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagy darabokra. Szórd meg őket sóval és borssal, és tedd félre. A zsírt olvaszd fel. Ehhez lehetőleg olyan serpenyőt használj, amit később a sütőbe is be tudsz majd tenni. Az olvasztott zsíron oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget a hússzeletek mindkét oldalára.

Szűrőlapáttal szedd ki őket, a visszamaradt zsiradékon pedig párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, öntsd fel a paradicsomkonzervvel és nagyjából két deci vízzel. Sózd, borsozd, szórd meg Cayenne-borssal, és kezdd el összeforralni. A tejfölt keverd el a liszttel, csorgasd a szószhoz, és kevergesd egy-két percig, amíg besűrűsödik. Ekkot tedd vissza bele az elősütött hússzeleteket. Szórd meg a tetejét apróra vágott petrezselyemmel, és lefedve told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a csirke teljesen átsül. Tálald házi nokedlivel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések