A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pankotai Lili a TASZ segítségével perli be egykori iskoláját


Úgynevezett perfelvételi tárgyalással csütörtökön elkezdődik a Pécsi Törvényszéken az a per, amelyet Pankotai Lili kezdeményezett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével volt iskolája, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium ellen, személyiségi jogainak állítólagos megsértése miatt, számolt be a Mandiner.


A ma már a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulója még 2022-ben hagyta ott pécsi intézményt – az október 23-i, botrányos fővárosi fellépése után nem sokkal. Itt a tanártüntetésnek nevezett, valójában kormányellenes megmozduláson mondta el azt a trágárságokkal teletűzdelt slam poetry-jét, amely sokaknál kiverte a biztosítékot.

A pécsi gimnázium igazgatója, Nyisztor Zsolt Pankotai fellépésének másnapján közölte, hogy bár tiszteletben tartják a szabad véleménynyilvánítást, a középiskola elhatárolódik a felszólalástól.Pankotai egy évvel ezelőtt döntött úgy, otthagyja a pécsi gimnáziumot, majd idén januárban bejelentette, hogy a TASZ segítségével beperli volt iskoláját,  mert az eset után

„lényegében ellehetetlenítették ottmaradását”.

Mint akkor mondta, a perindítást figyelemfelhívásnak szánta, hogy „a többi iskola, vezetőség, tankerület észrevegye, nem mindent engedhetnek meg maguknak, és a tetteiknek következményük van”.

Az ellenzék által dédelgetett diáklány azóta rendszeres résztvevője és fellépője különböző megmozdulásoknak, fórumoknak, kvázi ellenzéki celeb lett belőle, akit leginkább a Momentum foglalkoztat.

Pankotai ott volt és hergelte a tömeget a Karmelitánál kezdeményezett tüntetéseken, amiért gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértés miatt 150 ezer forintra büntette őt a rendőrség. 

A momentumos Donáth Anna még Brüsszelbe is kivitte, hogy együtt panaszkodjanak Vera Jourovának az elviselhetetlen magyarországi állapotokról. Legutóbb a baloldali párt uniós konferenciáján is részt vett, ott már szinte szakértőként adott elő Pankotai Lili, azt ecsetelve, hogy mi a baj a magyar oktatással. Visszatérve a bírósági eljárásra, a perfelvételi szakban a keresetlevelek értékelés után a jogvita kereteinek a meghatározása történik. Ebben a szakban a bíróság perfelvételi tárgyalást tarthat, amit most meg is tesz. Ezek után következhet az érdemi tárgyalási szak, a bizonyítás lefolytatásával, majd a döntés meghozatalával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések