A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A spanyol statisztikai intézet szerint a Mohamed lett a leggyakoribb keresztnév Barcelonában


A Nemzeti Statisztikai Intézet (INE) által november 22-én, szerdán közzétett adatokból kiderül, hogy változás történt a leggyakoribb nevek között Barcelona tartományban.

A Mohamed, 13 326 bejegyzéssel, megelőzte az Arnau-t, 13 244 bejegyzéssel, így a katalán főváros egyik legnépszerűbb neve lett. 

Ez a tény azért különösen figyelemre méltó, mert a Mohamed az egyetlen külföldi eredetű név, amely a leggyakoribb nevek listájának élére került Barcelonában. Az Arnau , másrészt, történelmileg az egyik leggyakoribb név volt Katalóniában, ami a névhasználati preferenciák változását jelzi Barcelonában.

Az adatokból az is kiderült, hogy a legnépszerűbb nevek trendje Barcelonában nem változott a tavalyi évhez képest. A katalán fővárosban a Leo és a Júlia a legnépszerűbb nevek, 328 fiút és 323 lányt kereszteltek erre a névre.

A Leo név már 2022-ben is a lista élén állt a városban, kiszorítva a Marcot, és most a hatása egész Katalóniára kiterjed.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések