A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Palesztin származású minisztert neveztek ki Spanyolországban


Az Egyesült Baloldal (Izquierda Unida) politikusát, Sira Regót nevezte ki gyermek- és ifjúságügyi miniszterré Pedro Sanchez spanyol kormányfő, annak ellenére, hogy többször Izrael-ellenes gondolatokat fogalmazott meg a közösségi médiában.

Október 7-én, a Hamász palesztin terrorszervezet Izrael elleni támadásának sokkjára a palesztin származású, 2019 óta európai parlamenti képviselő Sira Rego azzal reagált, hogy "a palesztinoknak joga van ellenállni".

Az azóta eltelt időszakban hol „antidemokratikusnak és korruptnak” nevezte Izraelt, hol a teljes Spanyolországba akkreditált izraeli diplomácia testület kiutasítását követelő posztot osztott meg – írja a The Times of Israel izraeli hírportál.

Nem ő volt az egyetlen spanyol politikus, aki durván nekiment Izraelnek. Ione Belarra korábbi szociális miniszter, aki az új kormányban már nem kapott szerepet, októberben

„az Izrael állammal való diplomáciai kapcsolatok sürgős felfüggesztésére” szólított fel.

Amikor október 16-án a madridi izraeli nagykövetség kritizálta, hogy egyes a spanyol politikusok a háborúval kapcsolatos megszólalásait, Jose Manuel Albares külügyminiszter „barátságtalan gesztusnak” nevezte a közleményt, Rego pedig ezt írta:

Senki sem kelt itt a Hamász védelmére. Önök 75 éve irtják az embereket.

Míg Rego Spanyolországban az Izrael-ellenes posztjai ellenére miniszteri pozíciót kapott, az  Egyesült Államokban a szintén palesztin származású Rashida Tlaib demokrata képviselőt megrovásban részesítette a képviselőház az Izrael-ellenes megnyilvánulásai miatt – írja a BBC.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések