A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszország tovább erősíti a befolyását Afrikában


A kétoldalú katonai és gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyalt Moszkvában Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter és Burkina Fasó-i kollégája, Kassoum Coulibaly – adta hírül az Orosz Hírek.


Szergej Sojgu szerint Moszkva és a nyugat-afrikai ország kapcsolatai „a kölcsönös tiszteleten és egymás érdekeinek figyelembevételén alapulnak, és az elmúlt években pozitív dinamikát nyertek”, a megbeszéléseket pedig „baráti kapcsolataink fejlődésének újabb lépéseként” jellemezte.

A Burkina Fasó-i védelmi miniszter köszönetet mondott orosz vendéglátóinak, és leszögezte: nagyra értékelik a partnerséget, és a tárgyalások, amelyeket folytatnak „egy igazi gyakorlati fázisban vannak”.

Októberben Simon-Pierre Boussim, Burkina Faso energiaügyi minisztere járt Oroszországban. Boussimi aláírta azt a megállapodást, amelynek értelmében Oroszország atomerőművet fog építeni a Száhel-országban, ahol az Afrikai Fejlesztési Bank szerint a lakosság kevesebb mint egynegyede jut áramhoz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések