A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bloomberg: Orbán Viktor újabb nagy győzelmet aratott, ezúttal Németország ellen


Elemzők szerint azért éppen Magyarországra érkezik a kínai óriáscég, a BYD, mert jobb a kapcsolata a magyar kormánynak Pekinggel, mint Európa többi részének. A Bloomberg azt írja, Németország elől szerezte meg Orbán Viktor kormánya a hatalmas üzletet – olvasható a Mandiner hírösszefoglalójában.


Ugyanerre a megállapításra jutott az Aktualityben megjelent cikkben Tomás Vranka, az XTB elemzője is. A szakértő úgy véli, Magyarország az autóakkumulátor-gyártás központjává válik, és e tekintetben a negyedik legnagyobb lesz a világon.

Visszatérve a Bloombergre, a szakportál szerint Orbán Viktor számára újabb győzelem lehet a BYD döntése, mert Németország helyett választhatja Magyarországot a kínai vállalat. Ráadásul Csehországban a Volkswagen egyelőre nem tervez akkumulátorgyárat, Szlovákia pedig csak kisebb projekteket tudott eddig megszerezni.

Magyarország tehát az élre tör az elektromos autógyártás terén, mert a régiós riválisok lassabban reagáltak a kínai és dél-koreai beruházásokért vívott harcban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések