A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Musk: "Azt hiszem, még nem haltunk meg" - Az X lenyomta a Facebookot és az Instagramot


A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk 2022-ben 44 milliárd dollárért vásárolta meg a Twittert. Azóta jelentős változtatásokat hajtott végre a közösségi médiaplatformon, többek között X-re nevezte át, nyugdíjazta az ikonikus madár logót, és mintegy 80%-kal csökkentette a dolgozói létszámot.


Az X átalakítása vegyes reakciókat váltott ki, és egyes megfigyelők a platform hanyatlását jósolták, különösen azután, hogy a Facebook és az Instagram anyavállalata, a Meta Platforms (META) bevezette a "Threads" nevű rivális alkalmazást.

A "Twitter haldoklik" Google-keresésre számos cikket találhatunk olyan magasan jegyzett orgánumoktól, mint a TechCrunch, a Vox és a Bloomberg, amelyek mind ezt a nézetet kiemelten szerepeltetik.

Egy nemrégiben az X-en megjelent poszt azonban kiemelte, hogy a platform a Google 100 legjobb szerves keresési találatán keresztül a forgalomgenerálásban élen jár.

A bejegyzés így szól:

"X Traffic Update! Az X jelentős mértékben megelőzi az Instagramot és a Facebookot a Google-on keresztül történő forgalomnövelésben".

Ez a frissítés felkeltette Musk figyelmét, aki megosztotta a posztot a következő kommentárral:

"Azt hiszem, még nem haltunk meg"

, az örömkönnyes emoji kíséretében.


Musk posztja jelentős elkötelezettséget gyűjtött: 24 óra alatt 39 millió megtekintés és 336 ezer like gyűlt össze.

A válaszokban is vitát váltott ki. Az egyik feltűnően népszerű válasz, amely több mint 4200 kedvelést kapott, így szólt:

"A meta cenzúra. Az X a szólásszabadság. Így nem nehéz."

Ideje kiszállni a Metából?

Bár az X talán jobban teljesít, mint azt egyesek várták, a befektetők nem biztos, hogy figyelmen kívül akarják hagyni a Metát - mivel a vállalat továbbra is a közösségi médiaipar egyik óriása.

A Meta harmadik negyedévi eredményjelentése szerint a 2023. szeptember 30-ig tartó időszakra vonatkozóan a Facebook elérte a 3,05 milliárd havi aktív felhasználót, ami 3%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

A Meta szélesebb körű szolgáltatáscsaládja - többek között a Facebook, az Instagram, a Messenger és a WhatsApp - a harmadik negyedév végére 3,96 milliárd havi aktív felhasználót gyűjtött össze, ami 7%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ez a szám a világ népességének mintegy felét jelenti.

A Meta a felhasználók monetizációja terén is javulást ért el. A harmadik negyedévben a Facebook egy felhasználóra jutó átlagos bevétele (ARPU) 11,23 dollárra emelkedett az előző év azonos negyedévében elért 9,41 dollárról.

A vállalat teljes bevétele a harmadik negyedévben 23%-kal nőtt az előző évhez képest, és elérte a 34,15 milliárd dollárt. A nettó nyereség 11,58 milliárd dollár, azaz részvényenként 4,39 dollár lett.

A Meta részvényei is figyelemre méltó növekedést mutattak, 170%-kal emelkedtek az elmúlt évben. Doug Anmuth, a JPMorgan elemzője további emelkedést lát a horizonton. Az elemző "Overweight" besorolást ad a Metára, és 400 dolláros célárat jelöl meg, ami nagyjából 18%-kal a jelenlegi szintek felett van.

 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések