A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kreml: súlyos következményei lesznek az orosz vagyon nyugati elkobzásának


Az orosz vagyon nyugati elkobzásának súlyos következményei lesznek, és megtorló intézkedésekre kerül sor – mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak az Orosz Hírek szerint.


Kedden az amerikai képviselőház külügyi bizottsága támogatta azt a törvényjavaslatot, amely az elnöknek jogot ad a szuverén orosz vagyon elkobzására, a külügyminiszternek pedig arra, hogy azt Ukrajna és nemzetközi szervezetek javára átutalja.

„Ez törvénytelen, ellentmond minden lehetséges szabálynak. Ezt természetesen megtámadjuk, és országunk elmegy a falig. Ez nagyon komoly jogi és bírósági költségekkel jár majd azok számára, akik ilyen döntéseket hoznak és ilyen döntéseket alkalmaznak” – mondta erre az orosz elnöki szóvivő.

Hozzátette, hogy az orosz hatóságok olyan megtorló intézkedéseket fognak kidolgozni, amelyek a legjobban megfelelnek az érdekeiknek, de nem valószínű, hogy ezek tükörintézkedések lesznek.

Emlékezetes, Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő korábban egyszerűen lopásnak nevezte az orosz vagyonelemek amerikai és európai lefoglalását, elkobzását. Elvira Nabiullina jegybankvezető pedig azt mondta, hogy az orosz hatóságok pereket készítenek elő a nemzetközi tartalékok befagyasztásának megtámadására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések