A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megtámadták a palesztin vezető konvoját, testőrét agyonlőtték (Videó)


Mahmúd Abbász palesztin elnök konvoját megtámadták. Erről a török média számolt be.


Az előzetes információk szerint a támadás során Abbász egyik testőrét megölték.

A támadást az Abu Jandal gyermekei nevű csoport vállalta magára. A közösségi médiában tegnap közzétett közleményükben 24 órás ultimátumot adtak Abbásznak, amelyben azt követelik, hogy tegyen lépéseket a Gázai övezet támogatására és Izrael ellen szólaljon fel. Abbászt arra is felszólították, hogy tegyen egyértelmű nyilatkozatot, amelyben elutasítja Blinken amerikai külügyminiszter szavait.

Abbász vasárnap Ciszjordániában tartott meglepetésszerű találkozót az amerikai külügyminiszterrel. A jelentések szerint a találkozó során Abbász azt mondta, hogy a humanitárius segélyeket be kell engedni a Gázai övezetbe, és "azonnali tűzszünetet" kell hirdetni, míg Blinken azt mondta, hogy az USA eltökélt abban, hogy humanitárius segélyeket juttasson a Gázai övezetbe. Blinken a találkozó során szintén nem szólított fel tűzszünetre. Az amerikai diplomata azt mondta, hogy "a palesztinokat nem szabad migrációra kényszeríteni", és hogy az USA támogatja a független palesztin állam létrehozására irányuló erőfeszítéseket.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések