A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mégis Szófiában rendezik meg a bolgár–magyart - reagált az MLSZ


A Nemzeti Sport információi szerint megrendezik csütörtökön 18 órától a bolgár–magyar Eb-selejtezőt, ráadásul Szófiában – ott, ahol eredetileg is tervezték.

A lap úgy tudja, hosszú napok után végre megoldódik a bolgár–magyar Eb-selejtező körüli mizéria. Miután hétfőn hivatalosan is bejelentették, hogy a plovdivi stadion nem alkalmas a selejtezőmérkőzés megrendezésére, új helyszínt kerestek a bolgárok, de egyik opció sem felelt meg az UEFA követelményeinek.

Így végül mégis Szófiában rendezik a meccset, ahogyan azt eredetileg is tervezték.

Szófiából korábban a bolgár szövetség miatt került át a mérkőzés Plovdivba, ráadásul akkor úgy döntöttek, szurkolók sem válthatnak jegyet az összecsapásra. Valószínűleg a zárt kapun nem változtat az UEFA és a bolgár szövetség.

A Nemzeti Sport információi szerint hamarosan a hivatalos döntés is ismert lesz, ugyanis az UEFA közleményt ad ki és így tesz az MLSZ is.

Az NSO mellett a szerb Sportal is úgy értesült (UEFA-közeli forrásból), hogy a meccs visszakerült Szófiába.


Reagált az MLSZ

A Magyar Labdarúgó-szövetség kedden délelőtt közleményben jelezte: Szófiában rendezik meg a Bulgária–Magyarország Eb-selejtezőt, zárt kapuk mögött, csütörtökön 18 órakor – erről tájékoztatott az UEFA. Alább az MLSZ közleményét tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„A magyar válogatott számára kiemelten fontos bolgár mérkőzés előzményei a nemzetközi labdarúgásban példátlan helyzetet eredményeztek. Az UEFA a bolgár szövetség kérésére először a múlt héten, másodszor a mai napon megváltoztatta a mérkőzés helyszínét, és zárt kapus mérkőzés megtartását rendelte el. Fontos hangsúlyozni, hogy a szabályok szerint az UEFA-nak rendkívüli helyzetben, például biztonsági kockázat esetén joga van ilyen döntésre, a vendég szövetségnek pedig nincs vétójoga az ilyen döntéssel szemben. Fentiek ismeretében a magyar szövetség a múlt héten igyekezett sportszerűen eljárni, és bár – elsősorban a magyar válogatott szurkolói miatt – nem értett egyet a késői helyszínváltással és különösen a zárt kapus megoldással, a döntést kényszerűen elfogadta, és a nyilvánosság előtt nem kommentálta a történéseket.

Most azonban, hogy pár nappal a mérkőzés előtt teljes káosz alakult ki a helyszínnel kapcsolatban, már egyértelműen ki kell mondani: amit a rendező szövetség művelt az elmúlt hetekben, példátlan, teljes mértékben indokolatlan és súlyosan sportszerűtlen. Még egy családi nyaralást sem lehet így megszervezni, nemhogy egy komoly téttel bíró, emberek sokaságát érintő és milliókat érdeklő nemzetközi labdarúgó mérkőzést. A bolgár szövetség lehetetlen helyzetbe hozta az UEFA-t és a magyar szövetséget is: kihasználva, hogy mindkét szervezet a sportszerűséget tartja szem előtt, és minden esetben arra törekszik, hogy a pályán dőljön el a továbbjutás kérdése.

A szabályok alapján a helyzet egyértelmű: ha a magyar válogatott nem utazna el a most kijelölt helyszínre, játék nélkül veszítené el a mérkőzést, ami nyilvánvalóan vállalhatatlan opció minden labdarúgást szerető magyar ember számára. Ezért az MLSZ alkalmazkodik a döntéshez, a magyar csapat holnap elindul Szófiába, és csütörtökön pályára lépve a szurkolók távolból is érezhető támogatása mellett mindent megtesz azért, hogy kiharcolja az Európa-bajnokságra való kijutást.” 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések