A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Holtan találták otthonában Mexikó első nyíltan homoszexuális bíráját

„Még nem tudjuk, hogy gyilkosság volt-e, vagy valamilyen baleset" – mondta Rosa Icela Rodríguez, Mexikó biztonsági minisztere egy sajtótájékoztatón Jesús Ociel Baena halála kapcsán. Az ország első nyíltan "nembináris" bíráját és prominens LMBTQ aktivistáját holtan találták otthonában, Aguascalientes államban. A helyi ügyészség közleményben tudatta, hogy Baena holttestét egy másik személy holttestével együtt találták meg, akit a helyi média Baena partnereként azonosított.

Mexikói emberi jogi aktivisták teljes körű vizsgálatot kértek annak kiderítésére, hogy Baena halála összefüggésben állt-e a nemi identitásával. Alejandro Brito, a Letra S LMBTQ+ jogvédő csoport igazgatója szerint Baena a közösségi médiában való láthatósága miatt vált célponttá, és sürgette a hatóságokat, hogy a nyomozás során vegyék figyelembe ezt az összefüggést.

Baena 2022 októberében  az Aguascalientes állami választási bíróságon a szivárványos LMBTQ zászló előtt esküdött fel. Twitterén rendszeresen posztolt a témában. „Nembináris személy vagyok, nem érdekel, hogy nőnek, vagy férfinak tekintsenek. Ez egy identitás. Az enyém, nekem és senki másnak" – írta például júniusban.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések