A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország nem hajlandó támogatni az Ukrajnának szánt 500 millió eurós segélyt


Magyarország azért nem hagyta jóvá az Európai Béke Alapból Kijevnek szánt 500 millió euró fegyverekre történő folyósítását, mert nem kapott garanciát az ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Ügynökségtől (NAKA) arra, hogy a magyar cégek nem kerülnek fel a "háború nemzetközi támogatóinak" listájára - közölte Szijjártó Péter magyar külügyminiszter.

Elmondta, hogy a mai találkozón ismét nagy nyomás nehezedett Magyarországra, hogy Magyarország járuljon hozzá annak az újabb 500 millió eurónak a jóváhagyásához, amelyet az Európai Békekeretből Ukrajnának szánt fegyverek vásárlására fordítanának.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szerint Ukrajna "cinikusan" nem kívánja megoldani a nemzeti kisebbségek jogainak Budapest számára fontos kérdését sem.

"Természetesen ma sem mentem bele ebbe, továbbra is kitartunk az álláspontunk mellett: amíg nem kapunk garanciát az Ukrán Nemzeti Korrupcióellenes Ügynökségtől arra, hogy soha nem ismétlődik meg az a helyzet, hogy az OTR Bank vagy más magyar vállalkozás hamis indokokkal felkerüljön a háború nemzetközi támogatóinak listájára" - mondta Szijjártó magyar újságíróknak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések