A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Madridban 170 ezren tüntettek Pedro Sanchez miniszterelnök eskütétele után


A katalán amnesztia ellen tartottak tüntetést Madrid központi terén, miután Pedro Sanchez spanyol miniszterelnöki esküt tett. A fővárosban mintegy 170 ezren tüntettek a Szocialista Párt vezetőjének második hivatali ciklusát lehetővé tevő megállapodása miatt.


Hogy hatalmon maradhasson, Sanchez aláírta a katalánok és a baszkok szeparatista pártjainak amnesztiatörvényét (amiért támogatták a jelöltségét).


A tüntetésen részt vett Alberto Nunez Feijoo, a választásokon győztes liberális Néppárt (PP) vezetője, Santiago Abascal, a jobboldali Vox párt vezetője és Jose Luis Martinez Almeida, Madrid polgármestere, a Néppárt képviselője.

Mint ismert, november 10-én Spanyolországban kezdődtek utcai tüntetések - mert az alku Petro Sanchez miniszterelnök a katalán szeparatisták pártjával, akik most a szövetségért cserébe a hatalom amnesztiát ígér Katalónia 2017-es elszakadási kísérlete után. Az ez alkalomból tartott tüntetések Madridban, Barcelonában és Granadában zajlottak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések