A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lenmagos rántott szelet 3 féle lisztből: teljesen gluténmentesen is készülhet


A lenmagos rántott szelet többféle liszt felhasználásával készül, amelyekben az a közös, hogy mindegyik gluténmentes.


A lenmagos rántott szelet új értelmet ad a hagyományos rántott húsnak. Háromféle gluténmentes liszt alkotja a panírt, zsemlemorzsa helyett pedig burgonyapehely borítja, ami hasonlóan ropogós. Ha nem ragaszkodsz a gluténmentes elkészítéshez, házi készítésű zsemlemorzsát is használhatsz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 szelet sertésborda
👉 6 evőkanál burgonyapehely
👉 4 evőkanál kukoricaliszt
👉 2 evőkanál lenmagliszt
👉 2 evőkanál tökmagliszt
👉 2 tojás
👉 1 evőkanál lenmag
👉 1 evőkanál szezámmag
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hússzeleteket enyhén klopfold ki, és szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. A panírozáshoz egy tálban keverd el a háromféle lisztet. Egy másik tálban villával verd fel a tojást, egy harmadikba pedig szórd bele a burgonyapelyhet és a magokat.

A hússzeleteket a szokásos módon forgasd meg előbb a lisztes keverékben, utána a tojásban, végül a magvas burgonyapehelyben. Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húst legalább félig ellepje. Oldalanként négy-öt perc alatt süsd mindegyik darabot ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések