A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kulabá: Gyertyákat vettem, Ukrajna történelmének legrosszabb telére készülünk


Ukrajna „történelmének legrosszabb telére” készül, mivel az orosz rakétacsapások miatt nagymértékű áramkimaradásokra készül – mondta Dmitro Kuleba külügyminiszter. Moszkva tavaly ősszel kezdte célba venni az ukrán energetikai infrastruktúrát válaszul a Krími híd elleni támadásra.


A Die Welt című német napilapnak adott hétfői interjújában Kuleba elárulta, hogy „tucatnyi gyertyát” vásárolt, apja pedig egy teherautónyi tűzifát vett az orosz támadásokra készülve.

A miniszter megjegyezte, hogy Kijev nem bánná, ha Németország nem nagy hatótávolságú Taurus rakétákat szállítana neki, hanem több légvédelmi rendszert küldene, és hozzátette, hogy Ukrajna mindent megtesz erőművei védelmében – írták.

Azt a nézetet, hogy Ukrajnára nehéz tél vár, osztotta Olekszij Danyilov, a Nemzetbiztonsági Tanács vezetője is, aki szeptemberben azt mondta, hogy vezető ukrán tisztviselők számos alkalommal tárgyaltak a kérdésről, hozzátéve, hogy a helyi közösségeken is múlik, hogy az emberek áramot kapjanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések