Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes paradicsomos tészta vodkával főzve: olasz recept alapján készül


A paradicsomos tészta mártása különösen finom lesz, ha feldobod egy kevés vodkával.


Gondoltad volna, milyen finom paradicsomos tésztát dobhatsz össze, ha vodkát is keversz a mártásba? Az olasz recept alapján készült finomság akkor az igazi, ha a tésztát roppanósra főzöd: ehhez semmi mást nem kell tenned, mint a csomagoláson jelzett időnél két perccel korábban leszűrni. Ha szereted a csípős ízeket, egy kevés chilipaprikát is karikázz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg száraztészta
👉 2 dl főzőtejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 kis doboz sűrített paradicsom
👉 1 chilipaprika
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 0.5 dl vodka
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 reszelt parmezán a tetejére

Elkészítés:

A tésztát forró sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, de a főzővizét tedd félre. A chilit karikázd fel, és egy-két perc alatt pirítsd meg az olívaolajon. Add hozzá a hagymát is, párold üvegesre, majd nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket. Egy perc kevergetés után húzd le a tűzről. Keverd el a sűrített paradicsommal, öntsd fel a vodkával, majd tedd vissza a tűzre, és várd meg, amíg az alkohol pár perc alatt elfő.

Ekkor öntsd hozzá a tejszínt. Ízesítsd sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és tíz perc alatt főzd össze. Ha túlságosan besűrűsödne, a tészta főzővizével hígítsd. Végül forgasd hozzá a kifőtt tésztát. A tányérokon szórd meg minden adag tetejét reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések