A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kis-Benedek József: Sajnos porig fogják rombolni Gázát


A nemzetbiztonsági szakértő nem lát sok esélyt a tűzszünetre. 

Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő arról beszélt az InfoRádióban, hogy szerinte az izraeli háború még mindig csak az elején tart.

„Túl nagy a terület ahhoz, hogy alapos munkát végezzenek, a fő cél ugyanis a Hamász teljes felszámolása” – fogalmazott a nemzetbiztonsági szakértő – számolt be róla az Infostart.

Meglátása szerint egyelőre „csak” az északi résszel foglalkozik Izrael,

de a déli is sorra kerül majd, emiatt a harcok el fognak húzódni. Az azonban tény, hogy a Gázai övezet teljes egészét az izraeli hadsereg már körbevette, „se ki, se be”.

Komoly problémát jelent, hogy még mindig sok civil tartózkodik a térségben. „Aki megy, megy, aki nem, nem. Utóbbi esetben nagy baj van, mert az izraeli hadsereg onnantól azt mondja, hogy aki marad, ellenségnek számít, ennek megfelelő bánásmódot fognak irányukba mutatni” – mondta.

Eddig tart még a háború a szakértő szerint

A szakértő szerint nem valószínű, hogy tűzszünet lesz. „Izraelnek nem érdeke, hogy a Hamász újabb erőket csoportosítson. Sajnos porig fogják rombolni Gázát, más megoldás nincs” – mondta.

Kis-Benedek József szerint Izrael célja a Hamász teljes kifüstölése a területről.

Ez akár egy év is lehet, vagy még ennél is több.

Erre fordítanak jelenleg mindent. Másik részfeladat: kiszabadítani a túszokat, ez egyelőre nem működik. Hatvan embert már megöltek, ráadásul nem a hamászosok, hanem az izraeli hadsereg támadása következtében haltak meg” – árulta el a nemzetbiztonsági szakértő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések