A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Dobrev: aki ránk szavaz az elmehet évente egy hétre nyaralni


Milliók számára jólétet teremteni csak tisztességes bérekkel lehet - kezdte beszédét Dobrev Klára. Az árnyék-miniszterelnök szerint az Orbán-kormánynak azért célja a fizetések alacsonyan tartása, mert így jelentősen emelkedik a nagytőkések, a milliárdosok jóléte, így marad nekik magánrepülőkre, jachtokra, luxusutakra.

Dobrev Klára szerint az államnak nagy szerepe van abban, hogy mekkorák a fizetések, ezért ígéretet tett, hogy a szociáldemokrata kormányváltás után emelni fogják az egymillió állami alkalmazott bérét, mert ez felhúzza majd a többi munkavállaló fizetését is.

Dobrev Klára arról is beszélt, hogy a magyar bérnövekedés része lesz, hogy bevezetik az európai minimálbért, és a minimálbér összegéig minden fizetés SZJA-mentes lesz. 

Dobrev Klára szerint az egész ország érdeke az, hogy megmaradjon a tisztességes munka megbecsülése, hogy meg lehessen élni a fizetésekből, hogy biztonságot nyújtó munkaügyi viszonyok legyenek. Az árnyékminiszterelnök szerint ehhez az kell, hogy a szakszervezetek újra erősek legyenek és visszakapják jogaikat.

Dobrev Klára három nagy célt tűzött ki a szociáldemokrata kormány elé: 

 - el kell érni, hogy mindenki tisztességesen meg tudjon élni a fizetéséből

- mindenkinek legyen legalább három hónapra elegendő tartaléka és

- mindenki el tudjon utazni nyaralni évente legalább egy hétre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések