A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Két év fegyházat kapott a taxisofőr, aki a piros lámpánál verekedett össze egy buszsofőrrel


A Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokon kiszabott 2 év fegyházbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást annak a taxisofőrnek egy ügyében, aki még 2019-ben verekedett össze egy buszsofőrrel egy piros lámpánál állva.


Az ítélet szerint a taxisofőrként dolgozó terhelt 2019. december 28-án a délutáni órákban Budapesten közlekedett, amikor az egyik körforgalmat elhagyva a záróvonalon áthaladva besorolt egy autóbusz elé, amivel hirtelen fékezésre kényszerítette a busz vezetőjét – az ügy II. rendű vádlottját, akivel szemben az eljárás elsőfokon jogerősen lezárult. Amikor a közlekedési lámpa piros jelzése miatt mindketten megálltak, az autóbusz vezetője számon akarta kérni a taxist a korábbi közlekedési szituáció miatt. A taxisofőr ekkor még a taxiban ülve leköpte a buszsofőrt, aki erre válaszul megrúgta a taxi vezetőoldali ajtaját. A taxi sofőrje ekkor kiszállt az autójából, fellépett a buszra és a ruhájánál fogva megragadta a buszsofőrt, akit nekilökött a vezetőfülkét védő plexifalnak, amely ennek hatására összetört.

Elsőfokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat mint többszörös visszaesőt 2022. november 25-én közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év fegyházbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. A határozattal szemben a terhelt és védője jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a felülvizsgálat során úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokkal összhangban lévő, törvényes ítéletet hozott. A törvényszék megállapítása szerint a cselekmény jogi minősítése a jogszabályoknak megfelelő, a kiszabott joghátrány pedig – annak időtartamát és végrehajtási fokozatát illetően is – elegendő és szükséges a büntetési célok eléréséhez. Az ítélet jogerős.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések