A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karácsony érzi: becsicskult nekem a kormány, érzik a 150 éves erőt mögöttem


Budapest főpolgármestere arra számít, hogy a köztársasági elnök is beszédet mond azon a gálaesten, amelyet péntek este tartanak a Vígszínházban.

Pénteken lesz 150 éves Budapest, ennek az apropójából Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: a város ereje annak a sokszínűségében van. A főpolgármester arról is beszélt, hogy Budapest egy háromszor ekkora ország fővárosának épült, egy regionális birodalom központja volt - a város megmaradt nagynak, az ország a trianoni traumában él 100 éve, és “ennek az árnyékából nem tudtunk még kilépni”. Így az ő legfontosabb üzenete az, hogy Budapest a nemzet fővárosa, és lélekben az egész országért felelősséget kell vállalniuk.

Kiderült a műsorból, hogy a pénteken tartandó születésnapi gálára meghívták Novák Katalint a Vígszínházba, aki várhatóan beszédet is mond majd az eseményen.

Kérdésre azt is elmondta Karácsony Gergely, hogy az ünnepélyes alkalomra meghívták Orbán Viktor miniszterelnököt is, aki, bár nem lesz jelen, de Gulyás Gergely képviseli majd a kormányt.

Elmondta azt is, hogy megnyitják a Városházát a budapestiek előtt, hamarosan elérhető lesz Budapest tortája, ami a főpolgármester szerint nagyon finom lesz, “én legalábbis nagyon-nagyon élveztem a zsűrizést”, fogalmazott. 

Ennyit írt az ATV, biztosan véletlenül kifelejtették azt, hogy Karácsony ámokfutása ezek után kezdődött. Karácsony azt állította a riport végén, hogy: "becsicskult Karácsonynak a kormány" és szerinte azért, mert "érzik a 150 éves erőt mögötte".

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések