A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kalóriaszegény cukkinifasírt húsmentes napokra: egy plusz hozzávalótól annyira finom


Az egyszerű cukkinifasírtot is feldobhatod egy-két plusz hozzávalóval, amitől igazán különleges lesz.


A cukkinifasírt az egyik legjobb választás azokra a napokra, amikor nem szívesen fogyasztasz épp húst: most próbáld ki úgy, hogy a tésztájába fetát is morzsolsz! Ne ijedj meg attól, hogy elsőre kicsit soknak tűnik a cukkini mennyisége, miután kinyomkodtad belőle a nedvességet, sokkal kisebb lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg feta
👉 1 evőkanál zsemlemorzsa
👉 2 evőkanál rizsliszt
👉 2 tojás
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 kávéskanál sütőpor
👉 0.5 evőkanál só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg és reszeld le. Meghámozni nem szükséges. Sózd be, és hagyd állni tíz percig, utána nyomkodd ki belőle a nedvességet, és tedd egy tálba. Add hozzá a tojást, a felaprított petrezselymet, a borsot, a sütőport és kanalanként annyi zsemlemorzsát és rizslisztet, hogy jól formázható állagú masszát kapj. Végül morzsold bele a fetát is. Formázz belőle kis lepényeket.

Egy serpenyőben hevíts kevés olívaolajat. Nem kell sok, épp csak annyi, hogy a cukkinifasírtok ne ragadjanak le. Oldalanként két-három perc alatt süsd őket ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések