A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jordánia légi úton juttatott el orvosi segélyellátmányt a Gázai övezetbe

A jordániai légierő orvosi ellátmányt dobott le a Gázai övezetbe – számolt be hétfőn kora reggel II. Abdullah jordániai király.

Rettenthetetlen légierőnk személyzete éjfélkor sürgős orvosi segélyt dobott le a levegőből a gázai jordániai tábori kórház területére - közölte az uralkodó az X közösségi médiaplatformon.

Ez a mi kötelességünk, hogy segítsük a gázai háborúban megsérült testvéreinket. Mindig ott leszünk palesztin testvéreink mellett

- írta az uralkodó.

Izrael több hete tartja szinte teljes blokád alatt a Gázai övezetet, amióta a Hamász iszlamista terrorszervezet harcosai példátlan terrortámadásokat hajtottak végre izraeli települések ellen. A blokád az ivóvíz-, élelmiszer-, áram- és üzemanyag-ellátás nagymértékű megszakítását jelentette, eltekintve néhány tucat nemzetközi segélyszállító teherautótól, amelyeket a gázai és az egyiptomi határátkelőn keresztül engedtek be.

A The Times of Israel című lap szerint nem volt világos, hogy a segélyszállítmányok eljutottak-e a kórházba, illetve hogy a művelet Izrael tudtával vagy jóváhagyásával történt-e. A jordániai király posztja tartalmazott olyan képeket, amelyeken egy jordániai nemzeti zászlóval fedett ládát rakodnak be a légierő egyik szállító repülőgépébe. Más X-felhasználók reagáltak Abdullah király posztjára, mondván, hogy az állítás nem igaz, és hogy a segélyt egy egyiptomi repülőtérre szállították.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések