A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Joe Biden: Az Egyesült Államok nem hátrál meg, se Putyintól, se a Hamásztól


Véleménycikket jelentett meg az amerikai elnök a Washington Postban.


Az Egyesült Államok egy nélkülözhetetlen nemzet – jelentette ki a Washington Postban megjelent véleménycikkében Joe Biden amerikai elnök.

„Szövetségeseket és partnereket gyűjtünk, hogy megállítsuk az agresszorokat, és hogy egy szebb és békésebb jövőt építsünk” – írta az elnök, aki szerint a világ azt várja tőlük, hogy oldják meg korunk problémáit. „Ez a vezetés kötelessége, és Amerika vezetni fog” – fogalmazott. Biden szerint, ha ugyanis elállnak a ma kihívásai elől, a konfliktusok kockázata tovább növekedhet, és a kezelésükkel járó költségek is csak növekedni fognak. Ezt viszont nem fogják hagyni.

Az amerikai elnök szerint a világ fordulóponthoz érkezett, mivel vannak olyan erők, amelyek nem osztják „a közös értékeket”, és amelyek megosztottabb és veszélyesebbé akarják tenni a világot. Ezért az amerikai elnök megígérte, hogy az Egyesült Államok nem fog meghátrálni sem a Hamásszal, sem Vlagyimir Putyin orosz elnökkel szemben sem.

Az amerikai elnök szerint Ukrajna támogatása „befektetés” az amerikaiak biztonságába.

„Azzal, hogy támogatjuk a szabadságukat és hazájukat védő bátor ukránokat, távol tartjuk az amerikai csapatokat ettől a háborútól” – fogalmazott.

Joe Biden azt is kijelentette, hogy az európai és az indo-csendes-óceáni térség stabilitása „elválaszthatatlanul összefügg”, mivel a történelem során a közel-keleti konfliktusok is számtalanszor globális következményekkel jártak.

Ami a Közel-Keletet illeti, az amerikai elnök kiállt a kétállami megoldás mellett, valamint hangsúlyozta, hogy véget kell vetni annak az erőszakspirálnak, amely jelenleg jellemzi a térséget, ennek érdekében pedig „azonnal el kell kezdeni dolgozni”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések