A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jobbik bejelentette: egzotikus betegségeket hoz a Fidesz Magyarországra


Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amely általános jelleggel megszüntetné a kötelező orvosi vizsgálatot a munkahelyeken. A Jobbik szerint nyilvánvaló, hogy ezt a "migránsmunkások" miatt lépte meg a kormány.


"Nyilvánvaló, hogy a Fidesz-kormány, amely Orbánnal az élén eddig azt a hazugságot mantrázta a magyar embereknek, hogy Magyarországra nem engednek be tömegesen vendégmunkásokat, most zöld lámpát adott a gazdasági migránsoknak, akiket egyre nagyobb tömegben importálnak hazánkba a Fidesz-közeli toborzócégek" - fakadt ki az ATV-hez eljuttatott közleményében a párt.

A Jobbik szerint ez gyakorlatilag az elmúlt évtized gazdaságpolitikai kudarcának beismerése, amely hazánkat azzal propagálta a világban, hogy nálunk olcsó a munkaerő.

"Csakhogy a magyar munkavállalók egy jelentős része a lábával szavazott Orbánék ellen, és a jobb megélhetés és a tisztes kereset miatt inkább elhagyta szülőföldjét" - tették hozzá.

Mint írják, a mostani jogszabályjavaslat egyértelműen annak a kormányzati törekvések megsegítésének és támogatásának tekinthető, hogy "az ázsiai és afrikai migránsmunkások" kötelező orvosi vizsgálata is megszűnjön.

"Ez óriási veszélyt jelent a magyar emberekre nézve, hiszen számos hazánkba érkező migráns hurcolhat be Magyarországra olyan távoli, az európai emberek számára ismeretlen, egzotikus betegségeket, amelyekkel eddig magyar emberek nem, vagy csak utazásaik során találkozhattak" - zárták a közleményt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések