Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Illatos tejszínes tészta vajon pirított rókagombával: ennek tényleg nem lehet ellenállni


A rókagombás, tejszínes tészta illatos, laktató, és nagyon hamar elkészül.


Ha szereted a gombából készült ételeket, ez a tejszínes, rókagombás tészta tökéletes választás. A rókagomba íze kicsit eltér a bárhol kapható csiperkétől, de érdemes vele is megismerkedni, mert sok változatosságot vihetsz általa a konyhádba. Az így készült ételben az is nagyszerű, hogy pillanatok alatt az asztalra kerülhet.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg szélesmetélt
👉 15 dkg rókagomba
👉 5 dkg reszelt parmezán
👉 2.5 dkg vaj
👉 2 dl tejszín
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A tésztát forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le.

A gombát szeleteld nagyobb darabokba. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Dobd rá a gombát, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, és tíz perc alatt párold puhára. Ekkor öntsd fel a tejszínnel, szórd bele a reszelt parmezánt, és kevergesd, amíg a sajt elolvad. Végül forgasd bele a tésztát is. Frissen tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések