A rókagombás, tejszínes tészta illatos, laktató, és nagyon hamar elkészül.
Ha szereted a gombából készült ételeket, ez a tejszínes, rókagombás tészta tökéletes választás. A rókagomba íze kicsit eltér a bárhol kapható csiperkétől, de érdemes vele is megismerkedni, mert sok változatosságot vihetsz általa a konyhádba. Az így készült ételben az is nagyszerű, hogy pillanatok alatt az asztalra kerülhet.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg szélesmetélt
👉 15 dkg rókagomba
👉 5 dkg reszelt parmezán
👉 2.5 dkg vaj
👉 2 dl tejszín
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le.
A gombát szeleteld nagyobb darabokba. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat. Dobd rá a gombát, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, és tíz perc alatt párold puhára. Ekkor öntsd fel a tejszínnel, szórd bele a reszelt parmezánt, és kevergesd, amíg a sajt elolvad. Végül forgasd bele a tésztát is. Frissen tálald.
0 Megjegyzések