A cigánypecsenye klasszikus kedvenc, mely sertéshúsból készítve az igazi. A szaftos hússzeletek tetejéről az irdalt, pirosra sült szalonna sem hiányozhat.
Az ízletes fogás a régi vendéglők nagy kedvence, melyet otthon is érdemes összedobni. Szinte mindenki máshogy készíti ezt a finom ételt, én például olykor sertéscombból. A hússzeleteket ilyenkor vékonyra klopfolom, majd lisztbe forgatom, és bő olajban megsütöm. A tetejükre fokhagyma és bors kerül. Ha azonban a hagyományos, eredeti változatot szeretnéd kínálni, akkor sertéstarjából érdemes megalkotni.
Hozzávalók:
👉 6 ek olaj
👉 só és bors ízlés szerint
👉 1 tk fűszerpaprika
👉 1 ek mustár
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 6 szelet tarja
👉 olaj a hús sütéséhez
👉 6 szelet szalonna (füstölt)
👉 80 dkg krumpli
👉 olaj a krumpli sütéséhez
Elkészítés:
Az olajba keverjük bele a sót, borsot, fűszerpaprikát, mustárt és a zúzott fokhagymát. Ezzel a páccal kenjük be a hússzeleteket, majd tegyük hűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára.
A hússzeleteket kevés olajon, mindkét oldalán süssük 2-3 percig, míg megpirulnak kívülről, majd helyezzük tepsire.
A hús sütése után megmaradt olajat öntsük a tepsire helyezett hússzeletekre, és toljuk őket 160 fokosra előmelegített sütőbe 40-45 percre. (Vagy míg egy villa könnyen bele nem megy.) Félidőben a húst fordítsuk meg.
A szalonnaszeleteket irdaljuk be, majd abban a serpenyőben, amelyben a húst sütöttük, a szalonnát is süssük meg.
A megtisztított krumplit vágjuk hasábokra, majd bő olajban süssük pirosra.
Tálalás:
A krumplit szedjük tányérra, tegyük a tetejére vagy mellé a hússzeleteket, majd a megsütött szalonnákat is tegyük a tányérra.
0 Megjegyzések