A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Húsmentes rakott padlizsán sok-sok mozzarellával: a fűszeres szósz átjárja a zöldséget


A paradicsomos rakott padlizsán húsmentesen, sok sajttal is elképesztően finom lesz.


A paradicsomos rakott padlizsánban minden benne van, ami egy húsmentes egytálételhez szüskéges: egészséges zöldség, fűszeres szósz és lágy sajt a tetején. Érdemes mozzarellagolyókat használni hozzá, amelyek szépen ráolvadnak majd az étel tetejére a sütőben. Ha nevelgetsz otthon friss fűszernövényeket, azokból is juttass a tepsibe, így még ínycsiklandozóbb lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg passzírozott paradicsom
👉 20 dkg mozzarellagolyó
👉 2 padlizsán
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 friss bazsalikom a tetejére

Elkészítés:

A padlizsánt karikázd fel, és szórd meg mindkét oldalát sóval és frissen őrölt borssal. A szószhoz a passzírozott paradicsomot keverd el a zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel, a pirospaprikával és ízlés szerint még egy kis sóval és borssal.

Egy tepsi aljára kanalazz egy kevés paradicsomszószt. Ossz el rajta egy réteg padlizsánkorongot, erre egy újabb réteg szósz és zöldség jön. A tetején szósz legyen. Ezen sorakoztasd fel egymástól kicsit távolabb a mozzarellakorongokat. Szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe nagyjából 45 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések