A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gulyás Gergely: "Nem hiszünk Brüsszel ígéreteinek"

Ismét Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

- A kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: A költségvetésnél is azt látjuk, hogy kifejezetten rosszak azok a számok, amelyek az eddig teljesített kifizetések arányát mutatják és ehhez még hozzájön, hogy Magyarországtól és Lengyelországtól jogellenesen tagadják meg a nekünk járó európai uniós források kifizetését” – húzta alá a miniszter. Mint kifejtette:

nem hiszünk az ígéreteknek, annak hiszünk, ha folyósítják hazánknak a nekünk járó forrásokat.

- Ukrajna EU csatlakozásárl azt mondta Gulyás Gergely: Ukrajna esetében van ugyan egy előkészítő csomag, de az ország nem felel meg a kritériumoknak. Ennek időzítését nehéz megérteni, és nem látjuk ha csatlakozna, mit jelentene mindez az uniónak. Így Magyarország egyik ügyben sem tud hozzájárulni a közös döntéshez – közölte. Megjegyezte, hogy az

Ukrajnánál felkészültebb országok esetében szó sincs felvételről, pedig beszélni kellene a csatlakozásukról.

- A kormány döntést hozott a kamatstopokról – jelentette be Gulyás Gergely a kormányinfón. Mint részletezte: a kis és középvállalkozások kamatstopja 2024. április 1-ig marad, ez 30 ezer vállalkozót érint.

A lakossági kamatstop és a diákhitel kamattámogatása is marad 2024. július 1-ig.

- A kancelláriaminiszter szólt arról is a Kormány döntése alapján a jövő évben támogatásokban részesül a zöldenergia termelése és tárolása, amely ki fog terjedni a vállalkozásokra is. Mint Gulyás Gergely kifejtette,

a pályázatokra 70 milliárd forintot különítettek el, a pályázatokat február 5-ei határidővel kell majd benyújtani.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a beruházásoknak 2026. április 30-áig meg kell valósulniuk. Kitért arra is, a pályázók a rendszerhasználati díjak tekintetében is mentesülnek bizonyos befizetések alól.


Kormányinfó (2023. november 30.)

Kormányinfó (2023. november 30.)

Posted by Magyarország Kormánya on Thursday, November 30, 2023

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések