A sütőtökkenyér a banánkenyér mintájára készül: ugyanolyan szaftos, fűszeres és végtelenül egyszerű.
Az olyan süteményeknek, mint a banánkenyér vagy ez a sütőtökkenyér, kevert tészta az alapjuk, és azért kerül bele a gyümölcs vagy a zöldség, hogy szaftosabb legyen általuk a desszert. A sütőtök ugyanakkor a banánhoz hasonlóan tojáshelyettesítőként is használható, ahogy ebben a sütőtökös muffinban is történt, hiszen szépen összefogja a tésztát.
Hozzávalók
👉 25 dkg finomliszt
👉 12 dkg cukor
👉 1 tk sütőpor
👉 1 tk szódabikarbóna
👉 fél tk só
👉 1 tk őrölt fahéj
👉 1 tk őrölt szerecsendió
👉 1 tk őrölt gyömbér
👉 2 marék dió apróra vágva
👉 40 dkg sütőtökpüré
👉 1 dl olaj
👉 1 dl növényi ital
👉 2 ek friss citromlé
👉 1 tk vaníliakivonat
👉 1 tk porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket, a sót és az apróra vágott diót.
Egy másik edényben keverjük össze a sütőtökpürét, olajat, növényi italt, citromlevet és vaníliakivonatot. Öntsük a száraz hozzávalókra, és dolgozzuk csomómentesre.
Kanalazzuk a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe, és tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 55-60 percig, vagy amíg a süti szép aranybarnára nem sül. Tűpróbával ellenőrizzük.
A sütőpapír segítségével emeljük ki a sütőformából, és egy tiszta vágódeszkán vagy hűtőrácson hagyjuk teljesen kihűlni. Tetszés szerint szórjuk meg porcukorral. Csak ezután szeleteljük.
0 Megjegyzések