A sertéskarajból és a gombából pompás lakoma készíthető, mely az egész család kedvére lesz. Próbáld ki te is ezt a tartalmas ételt.
A karaj és a gomba szuper párost alkotnak, gondolj csak a jó öreg bakonyi szeletre, melyben szintén ez a két alapanyag találkozik. A bakonyi nem kétperces fogás, igényli az időt. Ha azonban valami hasonló ételt kívánsz, akkor ez a recept pont neked való, egyszerűbben összedobható, mint a régi kedvenc, az ízére pedig egy rossz szavad sem lehet.
Hozzávalók
👉 8 szelet sertéskaraj
👉 só és bors ízlés szerint
👉 1 fej vöröshagyma
👉 kevés olaj
👉 1 ek pirospaprika
👉 50 dkg gomba
👉 1 tk kakukkfű
👉 másfél dl víz
👉 30 dkg tejföl
👉 1 ek liszt
👉 1 bögre liszt a hús hempergetéséhez
👉 olaj a hús sütéséhez szükség szerint
Elkészítés:
A húst klopfoljuk ki, majd sóval és borssal fűszerezzük, tegyük hűtőbe 30-60 percre.
A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a fűszerpaprikát és a megtisztított, felszeletelt gombát. A gombát sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítsük, öntsük fel kevés vízzel, és főzzük addig, amíg a gomba megpuhul (20-25 perc).
A tejfölt a liszttel keverjük csomómentesre, közben adjunk hozzá a gombaszósz levéből is. A jól kikevert tejfölt öntsük a gombára, és főzzük rotyanásig.
A karajszeleteket forgassuk lisztbe, és kevés olajon süssük aranybarnára.
Az elkészült húsra öntsük rá a gombaszószt, mellé rizst vagy krumplipürét kínáljunk.
0 Megjegyzések