A szezámmagos csirkecomb máza ragacsos, fűszeres, a bőre pedig ropogósra pirul a sütőben.
Ennek a fényes, szezámmagos csirkemellnek tényleg lehetetlen ellenállni! A pácba kerül méz, mustár és fűszerek, miközben az egésszel alig van negyedóra valódi munka. A csirkefelsőcomb omlós, szaftos, és több rajta a hús, mint az alsó részén, így tepsiben sütéshez különösen ideális.
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 csirkefelsőcomb
👉 3 evőkanál méz
👉 2 evőkanál mustár
👉 1 evőkanál szezámmag
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál sűrített paradicsom
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 színes bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval és színes borssal. Egy tálkában keverd el a mézet a mustárral, az olajjal, a sűrített paradicsommal, a füstölt paprikával és a fokhagymaporral. Kend meg a combokat ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A csirkecombokat helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejüket szórd meg szezámmaggal, takard le a tepsit alufóliával, és told a sütőbe. Egy óra elteltével, amikor a hús már omlósra sült, vedd le a fóliát a tetejéről, és 10-15 perc alatt pirítsd meg a bőrét.
0 Megjegyzések